Voor anderhalve ton kun je bijna nergens nog een huis kopen

Voor een- en tweeverdieners met een inkomen onder modaal (€ 35.500 in 2019) is het kopen van een huis in deze tijd steeds meer een uitdaging! Door stijgende huizenprijzen en daarnaast het tekort aan geschikte woningen, zijn de geschikte huizen nú te hoog geprijsd.

Aankoopadviseur

Het advies is; neem een aankoopadviseur in de hand. Sterker nog, neem een aankoopadviseur in de hand die tevens hypotheekadviseur is en onafhankelijk advies geeft, door bemiddeling bij alle geldverstrekkers.

De aankoopadviseur begeleidt het gehele aankoopproces en voert onderhandelingen over o.a. de prijs. Vaak wordt dan niet meer de vraagprijs betaald, maar ligt de koopprijs een stuk lager.

Laat je goed adviseren

Hij of zij adviseert ook over allerlei energie besparende voorzieningen, zodat de totale woonlasten lager komen te liggen. De onafhankelijk hypotheekadviseur kent de weg in alle hypotheekvoorwaarden en allerlei acceptatieregels. Door het meenemen van verschillende inkomensbestanddelen van nu en in de nabije toekomst en dit te combineren met verschillende rentetarieven met verschillende rentevast periode, komt men vaak tot een hogere hypotheekbedrag. Men kan vaak meer lenen, dan men denkt!

Door deze lage rente voor een lange periode vast te leggen is men verzekerd van een lange periode van stabiele lage woonlasten. Nieuwsgierig naar jouw situatie?